linnankosken nuoruuden­koti

 

SIJAINTI
Niemenpellontie 1,07510 Askola

AVOINNA
Pihapiiri aina avoinna.
Sisätiloihin tutustuminen arkisin kesäaikaan kirjaston aukioloaikojen mukaisesti.

YHTEYSTIEDOT
Askolan pääkirjasto
P. 0400 151 833

LUE LISÄÄ
Askolan pääkirjasto

 

historian havinaa

Johannes Linnankosken nuoruudenkoti on Askolan ehdottomia käyntikohteita!

Kauniissa maalaismiljöössä sijaitseva vuonna 1886 valmistunut Niemenpellon talo toimii nykyisin museona ja on avoinna tilauksesta. Tiedustelut Askolan pääkirjaston aukioloaikojen mukaan 8.8. saakka seuraavasti: ma, to, pe 10-15 | ke 13-19. Lisätietoja Askolan pääkirjaston sivuilta.

Sisätiloissa on nähtävissä aikakauden kalustoa ja esineistöä.

Johannes Linnankoski, oikealta nimeltään Vihtori Peltonen, syntyi Askolassa Vakkolan kylässä 18.10.1869.

Hän oli suomalainen kirjailija ja yksi hänen tunnetuimmista teoksistaan on Laulu tulipunaisesta kukasta, vuodelta 1905. Linnankosken kirjoista huokuu Suomi ja suomalaisuus. Kantavia teemoja ovat mm. oikea ja väärä, syyllisyys ja rangaistus.

Peltosen perheen perintömaatilkulle, yhteisenä voimanponnistuksena rakennettu Niemenpellon talo, on Johannes Linnankosken synnyinkoti.  Terehtöörin talo, jossa Linnankosken vanhemmat asuivat ja työskentelivät ennen Johanneksen syntymää, sijaitsee kivenheiton päässä hänen nuoruudenkodistaan Niemenpellosta.

Linnankosken lapsuudenkoti toimii nykyisin Taidekahvila Terehtöörinä osoitteessa Vakkolantie 3.

Tervetuloa tutustumaan!

Askolan kunnan kulttuuritoimen ja Itäväylän yhdessä tuottamassa virtuaalisessa opastuksessa tutustutaan Johannes Linnankosken elämään ja tuotantoon sekä vieraillaan Linnankosken nuoruudenkodin museossa.

 Takaisin alkuun