askolan kotiseutu­museo


SIJAINTI
Nalkkilantie 4, 07500 Askola

AVOINNA
Kesäkuusta – elokuuhun, sunnuntaisin klo 11-14
Suljettu juhannuksena

LUE LISÄÄ
Askolaseura.fi

 

Kulttuurin nälkään

Askola on yksi maamme vanhimmista asuinpaikoista. Jo noin 10 000 vuotta sitten ensimmäiset ihmiset tulivat alueelle, meren rannalle. Rikas ja monipuolinen kivikautinen argeologinen kokoelma on nähtävillä kotiseutumuseossa  ja on ehdottomasti tutustumisen arvoinen.

Askola on myös tunnettu leipäpitäjä. 1800-luvun lopulta alkaen ruisleipä oli pitäjän tärkein myyntituote. Näyttelyssä esitellään leivän tie kuvin ja esinein, viljan kylvöstä leivän torimyyntiin. Voit tutustua maatalousesineistön lisäksi vanhoihin kulkuvälineisiin, kuten hevosrattaisiin ja rekiin sekä puiseen polkupyörään, joka 1900-luvun alussa oli kansanpyörä. Se on yksi museon aarteista! Museokaupasta voit ostaa matkamuistoja kuten kirjoja ja kortteja sekä lautapelejä, joissa museohiiret Aino ja Väinö seikkailevat.

Askolan kotiseutumuseo sijaitsee aivan Askolan kirkon kupeessa, vanhassa viljamakasiinissa osoitteessa Nalkkilantie 4, 07500 Askola ja on avoinna kesäsunnuntaisin klo 11-14 (juhannuksena suljettu), kesäkuusta elokuun loppuun.

Tervetuloa tutustumaan!

 Takaisin alkuun